VIDEO: Bisschop in Sydney live neergestoken door doorgedraaide gek

In Sydney, Australië, zijn bij een steekincident in een kerk meerdere mensen gewond geraakt, inclusief de voorganger. Gelukkig zijn er geen levensbedreigende verwondingen gemeld, aldus de autoriteiten. De dader is inmiddels door de politie gearresteerd.

De situatie heeft onrust veroorzaakt in de stad, waarbij honderden mensen zich hebben verzameld bij het gebedshuis in het stadsdeel Wakeley. Er wordt vermoed dat de dader nog in de kerk is, wat de spanningen heeft verhoogd. De oproerpolitie is ingezet om de menigte op afstand te houden, en vanuit een politiehelikopter worden omstanders verzocht het gebied te verlaten.

Volgens rapporten van The Sydney Morning Herald hebben er confrontaties plaatsgevonden tussen de politie en omstanders, waarbij ook agenten gewond zijn geraakt door rondvliegende objecten.

Het incident vond plaats tijdens een kerkdienst in een buitenwijk van de stad, zoals te zien is op beelden op sociale media. De voorganger, Mar Mari Emmanuel, een bisschop van de conservatieve Assyrische kerk, werd aangevallen. De dader lijkt herhaaldelijk op hem te hebben ingestoken. Het motief voor de aanval is nog onduidelijk.

Dit incident volgt op een steekpartij in een winkelcentrum in Sydney afgelopen weekend, waarbij zes mensen omkwamen. Tot op heden is er geen verband gevonden tussen beide incidenten.