RTL kondigt terugkeer The Voice of Holland aan: “IJzersterk format”

RTL-contentdirecteur Peter van der Vorst heeft in een interview bevestigd dat de populaire talentenjacht The Voice of Holland zal terugkeren op de Nederlandse televisie. De herstart van het programma wordt verwacht over ongeveer anderhalf jaar.

The Voice of Holland werd in januari 2022 abrupt stopgezet na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik door juryleden en de bandleider. Deze aantijgingen kwamen aan het licht in een uitzending van het online programma Boos, wat leidde tot een groot onafhankelijk onderzoek.

Ondanks de controverses in Nederland, bleef het programma internationaal succesvol. Van der Vorst benadrukt: “The Voice is een ijzersterk format. We hebben altijd gezegd: daar lag het niet aan. Wij zijn heel erg trots op dit programma, hoewel het verschrikkelijk is wat er gebeurd is.”

RTL en productiehuis ITV Studios Netherlands, eigenaar van de rechten, beginnen nu samen met de voorbereidingen voor de herstart. Van der Vorst legt uit dat een terugkeer volgend jaar te snel zou zijn, gezien de voorbereidingstijd die nodig is. “We zijn nu echt aan het nadenken over hoe we The Voice gaan terugbrengen, hoe we het format ook kunnen opfrissen,” aldus de contentdirecteur.

De aankondiging markeert een nieuwe fase voor het programma na een turbulente periode. Het blijft afwachten hoe de vernieuwde versie van The Voice of Holland zal worden ontvangen door het Nederlandse publiek.