Enzo Knol diep door het stof: ‘Ik had een paar biertjes op’

De bekende YouTuber Enzo Knol heeft ophef veroorzaakt met een video waarin hij in discussie gaat met een politieman. De agent sprak Knol en zijn vriendin aan op hun snelheid van 170 kilometer per uur. In de video is te zien dat Knol nonchalant en geïrriteerd reageert op de agent.

Dit gedrag werd door veel volgers, de politie en verkeersorganisaties als onbegrijpelijk en kwalijk ervaren, vooral omdat Knol een voorbeeldfunctie heeft. I

nmiddels heeft Knol spijt betuigd en de boete betaald. Hij wijt zijn gedrag aan alcohol en zegt dat hij zich bewust is van zijn voorbeeldfunctie, maar soms dingen laat zien die fout zijn.

De video van Knol, die 2,7 miljoen abonnees heeft, zorgde voor veel kritiek en verontwaardiging. In het NOS Jeugdjournaal en later in het programma Beau op RTL betuigde hij spijt over zijn gedrag en de manier waarop hij de politieagent aansprak.

Knol benadrukt dat hij bewust is van zijn voorbeeldfunctie en dat hij soms dingen laat zien die fout zijn. Hij heeft contact gehad met de politie en heeft de boete betaald.