Cassière overvallen, maar blijkt zelf in complot te zitten

Vorig jaar rukte de politie uit naar een Esso tankstation in Delft na een melding van een roofoverval. De caissière beweerde dat twee gewapende mannen haar hadden gedwongen om contant geld en een grote hoeveelheid rookwaar af te geven.

De overvallers vluchtten in een witte bestelbus en werden later gearresteerd. Echter, anonieme tipgevers en beelden van de overval wezen erop dat de caissière mogelijk zelf betrokken was bij de beroving.

Bij een tweede verhoor gaf de caissière, een 29-jarige vrouw uit Nootdorp, uiteindelijk toe dat ze op de hoogte was van het plan. Ze beweerde dat het idee van haar collega afkomstig was, en ze voelde zich gedwongen om mee te werken uit angst voor haar gewelddadige vriendje, die veel persoonlijke informatie over haar kende.

Het Openbaar Ministerie stelde dat alle betrokkenen naar elkaar wezen en dat de exacte rol van iedereen niet volledig duidelijk was.

Hoewel de vrouw spijt betuigde en erkende dat ze had moeten waarschuwen, eiste het OM een taakstraf van 180 uur voor haar aandeel in de in scène gezette overval.

De rechter ging akkoord met de eis en veroordeelde haar tot de taakstraf. De collega van de caissière zal nog voor de rechter verschijnen om verantwoording af te leggen voor haar rol in de zaak.