New York opgeschrikt door zware aardbeving

Vrijdag werd New York opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 4.8 op de schaal van Richter, volgens het Amerikaanse geologische instituut USGS. Gelukkig lijken de gevolgen beperkt te zijn, zonder meldingen van gewonden of grote schade.

Burgemeester Eric Adams verzekerde tijdens een persconferentie dat New Yorkers hun dagelijkse bezigheden kunnen voortzetten, maar autoriteiten waarschuwen voor mogelijke naschokken en adviseren voorbereiding.

Hoewel het epicentrum in de staat New Jersey lag, was de beving voelbaar in New York en aangrenzende staten. Het vliegverkeer werd tijdelijk beïnvloed, maar de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) meldt dat alle luchthavens in New York nu weer operationeel zijn.

New Yorkers ontvingen na de beving een melding op hun telefoon met advies om binnen te blijven en bij verwondingen de nooddiensten te bellen, met een handige link naar een pagina van USGS voor meer informatie over veiligheidsmaatregelen tijdens aardbevingen.