Internetmeme hond Kabosu, inspiratie voor Doge-meme en Dogecoin, overleden

De geliefde hond die aan de wieg stond van de wereldberoemde internetmeme Doge, Kabosu genaamd, is overleden. Op vrijdag deelde het baasje van Kabosu het trieste nieuws dat de iconische viervoeter in “een diepe slaap” is gevallen. “Aan iedereen die van hem hield, dankjewel”, schreef ze namens Kabosu op haar website.

In 2019 ging een foto van Kabosu viraal op het internet. Een gebruiker plaatste destijds als grap een afbeelding van de shiba inu-hond met een zalmkleurig hoedje op op X, dat toen nog Twitter was. De hond kreeg al snel de bijnaam ‘Doge’, naar het Engelse woord ‘dog’, maar dan verkeerd gespeld. Andere foto’s van honden van hetzelfde ras, de shiba inu, werden ook gebruikt om de meme te verspreiden.

‘Dogwifhat’ (hondmethoed) kreeg al snel een eigen leven en groeide uit tot een van de meest iconische memes op het internet. Het enthousiasme rondom de goedgemutste hond ebde langzaam weg in de daaropvolgende jaren. Totdat iemand op het lumineuze idee kwam om er een cryptomunt van te maken, de befaamde Dogecoin.

De cryptomarkt omarmde de munten van deze honden met open armen, waarbij ‘dogwifhat’ in april een duizelingwekkende waarde van 3 miljard euro bereikte. De populariteit van Dogecoin en de meme die eraan ten grondslag lag, is een eerbetoon aan de onvergetelijke Kabosu en zijn nalatenschap in de wereld van het internet.